Allt är relativt!

En gammal Leica från 30-talet i all ära, men den här fossilen har 400 miljoner år på nacken! Den har hittats på Svalbard, och jag fotograferade den på Botanisk hage i Oslo för några veckor sedan. Som jämförelse så bildades den skandinaviska fjällkedjan för ungefär 550 milj år sedan. Alperna för 80 milj år och Himalaya för "endast"  50 miljoner år sedan! Förstora gärna!

 

Inlagt 2019-05-05 11:27 | Läst 1651 ggr. | Permalink
Hej,
De här växtfossilen är ganska vanliga i dalgången vid Longyearbyn på Svalbard. Även här i Skåne finns de på några platser. I Fyledalen finns kalktuff med fossila växter.
För att inte tala om alla lokaler med fossil från djur, som trilobiter från Andrarum nästan 600 miljoner år gamla. Skåne är mycket spännande är geologiskt perspektiv.

Ha det väl
Bob
Svar från Wolfgang 2019-05-05 14:00
Tack ska Du ha, Bob! Det skulle ju kunna bli ett projekt att fotografera fossiler även i Skåne, men jag tyckte den här var så tydlig och vacker i en rätt stor sten.
Ha det .....
Wolfgang
Väldigt intressant, bladformerna och bladstrukturen skulle kunna vara från idag, tydligen en redan då mkt ändamålsenlig utformning. Fint och informativt foto!/ Björn T
Svar från Wolfgang 2019-05-05 14:02
Tack så mycket, Björn! Jag blev uppmärksam på den, eftersom den var så vacker!
Fantastiskt vacker bild Wolfgang! Vilka färger och vilsamma mönster. Den symboliserar lite att ålder är bara siffror....

Ska bli kul och se om Bengan hittar någon adapter för att få den att fästa på något skrot från 40-talet...
/nic
Svar från Wolfgang 2019-05-05 14:08
Jag tackar och bockar, Nils Erik! Det är ju 2 blad som är tydliga med höstfärger som det ser ut!



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg