Historiska Skåne

I går en utflykt med barnbarnet Emil för att visa honom skånsk historia på Söderslätt. "Bolmers högar" från bronsåldern vid Mellan-Grevie och Månstorps gavlar vid Västra Ingelstad.

Inlagt 2019-07-19 17:13 | Läst 1436 ggr. | Permalink
Kul med dessa historisk tunga motiv och en glad liten grabb mitt i. Så här ska historia upplevas.
Hälsningar Lena
Svar från Wolfgang 2019-07-19 22:58
Tack ska Du ha, Lena, han hade precis läst om bronsålderstiden i skolan, och så tyckte jag att han skulle uppleva historia även genom "learning by doing". :-)
Hälsningar
Wolfgang
Hej Wolfgang - jeg synes at det er fint, at du viderformidler den skånske historie til ungdommen. Han virker til at have det morsomt. Foto nummer 2 er super på flere måder - idé, komp, lys og strukturerne i stenvæggen - gillas mycket.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Wolfgang 2019-07-19 23:05
Tack ska Du ha, Erik! Det var en trevlig utflykt med glädje och nytta! Jag har själv börjat ett projekt med att fotografera Skånes historia och ville visa honom ett exempel nära Malmö. Trevligt att Du gillar bild nr 2.
Vänligen Wolfgang
Fina och lockande bilder Wolfgang! Det här med högar i Skåne, kommer i håg för en trettio år sedan då vi cyklade i Skåne så vid ett tillfälle så rastade vi vid en hög och gick upp på den och kunde se havet på skimrande avstånd på båda sidor om Näset!
Och den här högen/kullen låg en bit upp över Landsvägen!
Kommer inte ihåg vad högen hette.
/B
Svar från Wolfgang 2019-07-20 10:17
Tack så mycket, Bengt! Det finns många högar i dessa trakter mellan Lund och Trelleborg, troligen 3000 år gamla. Det är här Skåne är slätt. Norr om den gamla Landsvägen som går mot Ystad har vi ett böljande landskap, så det finns en anledning att den går på slätt mark precis vid gränsen till det böljande landskapet.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg