Nikkor-S Auto 55 mm 1:1,2

Jag testade min gamla Nikkor 55 mm från 60/70-talet igen, på min D750.  Jag använde bländare 1,2 som är den största bländaren. Den är inte riktig skarp, men bokeh är mjuk. Det blev bilder från den gamla begravningsplatsen i centrala Malmö.

.

Added 2019-11-10 22:36 | Read 821 times. | Permalink
Hej Wolfgang. Trevliga och mycket hänsynsfull fotograferade serier - gillas.
Jag fotograferade också på en gammal kyrkogård här i Roskilde.
I går var det vandaliserat på 83 begravningsplatser på en judisk kyrkogård i Jylland. På årsdagen av den fruktansvärda händelsen "Kristallnatten. Tänk att det fortfarande finns sådana människor i Danmark idag (också någon annanstans).
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Wolfgang 2019-11-11 11:23
Tack ska Du ha, Erik! Det är kul att testa en gammal glugg. Att vandalisera en kyrkogård är ofattbart och man undrar hur lågt några människor kan sjunka och det såg man ju redan under Kristallnatten 1938.
Fina mjuka teckningar som passar miljön. (Bild 2 har ett par undantag, de röda kanterna på stoppförbudsskyltarna har tagit sig förbi bokehmjuket.)

Det är inte bara i Malmö så mycket blivit fel. Här i Norrköping var det skottlossning på gatan utanför oss för flera år sen. Sen har smällandet eskalerat med sprängningar mitt i stan. Och bilbränder, senast en politiker som fick två bilar på sin tomt utbrända. Häromveckan demolerades fotbollsarenan av fotbollsälskare från Kgl huvudstaden som firade att deras lag vunnit allsvenskan.
Svar från Wolfgang 2019-11-11 22:05
Tack så mycket, Måns! Jag funderade på om jag skulle ta bort de röda kanterna på trafikskyltarna, men jag avstod. Jag vet inte om de stör. I alla fall så fanns de ju där :-)
Situationen i Malmö och Lund är förfärligt och sådant sprider sig till andra städer. Jag har visserligen inte belägg för det, men jag undrar om större städer än Malmö utomlands har samma problem.
Måns H 2019-11-12 00:13
Röda kanten, en smaksak.

Sverige har vad jag kunnat förstå av seriös rapportering mer sprängningar än något annat land som inte är i krig. (USA leder ju sen evig tid skjutningsligan och jag tror det även nu skjuts mest där. För varje dödad våldsverkare man vill skydda sig mot dör 7 oskyldiga pga slarv, svartsjukemord, självmord osv.)

På min gata två kvarter bort en begränsad sprängning, "bara" fönsterrutor och lite splitter i en fasad mittemot.

Fyra kvarter bort, en större sprängning inomhus i en nedlagd guldsmedsaffär, innehavarna hade gett upp och evakuerat men det fattade väl inte buset, hål i betonggolv och stora skador runt om. Min fru bor i sjukhem femtio-sextio meter därifrån.

Och ett jävla smällande av raketer, bangers mm titt som ofta.(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirteen as digits in this field


(Kommentarer granskas innan de visas för andra).
XXX