2:a dagen med Nikon Z6 - kvällen.

Det blir en hel del testande framöver. Det finns många färginställningar som man kan välja beroende på motiv och även några monochroma. Det gäller att hitta sina favoriter. Sökarbilden är stor och ljus och det är lätt och snabbt att ställa in autofokus. Z6:an har fina reglage och ett utmärkt grepp som känns tryggt.

Här några testbilder från ikväll - första bilden med 3200 ISO och de tre följande med 1600 ISO. Kamerahuset har stabilisator.

Inlagt 2019-12-16 00:19 | Läst 2227 ggr. | Permalink
Ser ju väldans rent och skarpt ut (i mobilen).
Svar från Wolfgang 2019-12-16 07:09
Så även i datorn! Men färgen ska nog dämpas :-)
Ser fint ut, men utmaningen blir flygande fågel mot en bakgrund
Svar från Wolfgang 2019-12-16 15:02
Tack, lite för mycket färg, men det är en inställningsgrej. Adaptern funkar bra och autofokus är snabb, men jag har inte testat flygande fågel än.
Hej,
Det här med färgen är ju en smaksak. Eller du som var på plats kan försöka ta det så nära det du såg.
Jag tycker du har bra färger att utgå från.
De är makalöst bra de här moderna kamerorna.
Ha det väl
Bob
Svar från Wolfgang 2019-12-16 15:05
Tack, Bob! Färgerna är lite "over the top" inställda på "landskap". Har ändrat till "neutral" och det verkar bättre. Men det är bra att man kan välja efter motiv. Det finns många möjligheter. När jag tänker tillbaka till "verkligheten", så var det "blå timmen" då, vilket kameran förstärkte.
Ser fint ut . Färgerna känns här kanske lite väl starka, men det betyder också att det finns valfrihet, åt det håll man vill ha det.
Kul med våra Zkameror.
Ha en fin fotovecka
/Bengt H.
Svar från Wolfgang 2019-12-16 15:11
Bengt, javisst, det finns många möjligheter att välja på beroende på motiv. Jag hade inställt på "landskap" och det blev rätt mycket färg, för mycket. Jag har ändrat till "neutral". Vi får se! Ha själv kul med Din Z7!
bassa 2019-12-16 17:51
Jag har min inställd på auto, eller standard. Har också testat neutral, men då måste man jobba lite mer med bilden i Lr eller Ps. Jag plåtar i jpg. Funkar fint.
Mvh Bengt H.
Bara en undran, kör du mest JPG direkt ur kameran, eller använder du RAW-filerna här?
Hälsn!
Svar från Wolfgang 2019-12-16 15:14
Jag har alltid kört med raw, så även här. Men för rawfilen ställde jag in på landskap och det blev för mycket färg, Jag har nu ändrat till "neutral". Men jag ska också testa att ta en fotoutflykt med inställning på jpeg, så ser jag ju hur kameran hanterar jpeg. Det räcker kanske med det?
pdahlen 2019-12-16 15:42
Så kameran tar med sig den inställda vitbalansen även i rawfilen? för det är väl den du ändrar med landskap etc? Jag trodde rawfilen var förutom alla inställningar, men jag har alltid haft allt neutralt eller auto
ehrsa 2019-12-16 16:56
Håller med Peter här, menar du att du ställde in för mycket färg i kameran.. eller i redigeringen efteråt av RAW-filerna i datorn?
Hälsn!
Joakim88 2019-12-18 12:29
Jag vill också vara med på ett hörn ;)

Såhär är det du valde Landskap i raw filen samt i redigeringsprofilen? ;)
ehrsa 2019-12-18 16:45
Wolfgang, jag tror att vi alla är lite frågande om din beskrivning! En RAW-fil är väl alltid orörd/oredigerad data direkt från sensorn, eller? Den går väl inte att påverka via några justeringar på kameran!? Om du ställer in något för bilden redan i kameran så påverkas bara möjligen den 'inbäddade' JPG-filen, som är den man ser på skärmen på kamerans baksida.. eller i sökaren (om man vill det). Har man valt att kameran också ska spara filer i JPG så påverkas ju dom så klart.. men inte RAW-filerna? De RAW-filer jag sedan öppnar i Lightroom (6.14) ska bara vara 'ocensurerade/orörda' data direkt från sensorn, som jag då kan förändra mycket med olika reglage, och sedan spara ner bilderna i bästa JPG-format, och som jag sedan kan visa i en blogg här.. Du får gärna berätta hur du menar, jag har själv en ny Z50 sedan en månad tillbaks som överraskat mig positivt, men undrar just om du kanske vet något som inte jag vet? Det vore bra i så fall! :-)
Hälsn!



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg