Måkläppen

Måkläppen är en sandrev söder om Falsterbo fyr och Nabben. Den får beträdas från 1 nov till 31 jan. Den ändrar form på grund av vind och vatten. Det finns en sälkoloni på Måkläppen. Den får ej störas, så det gäller att hålla distans, ungefär 100 m. I år har en del av det gamla skeppsvraket visat sig igen. Det var försvunnen några år, troligen begravd av sand och vatten. I dag blåste det (som vanligt) och det var dimmigt.

.

Inlagt 2020-01-08 23:10 | Läst 2551 ggr. | Permalink
Hej,
Imponerande djur och bilder från en unik miljö i Skåne.
Bravo.
Ha en skön dag
Bob
Svar från Wolfgang 2020-01-09 09:46
Jag tackar och bockar, Bob!
Trevligt med Gråsälarna! Det är en fin plats där nere i syd, det är nog 30 år sen jag var där senast.. och 44 år sen jag var där första gången..
Hälsn!
Svar från Wolfgang 2020-01-09 19:50
Det var länge sedan, måste jag säga! Kanske ett nytt besök vankas? Det alltid trevligt med sälarna,
men ibland är de inte på land utan i vattnet!
Hälsningar
Wolfgang
Hej Wolfgang.
Det här var några väldigt fina säl bilder.
Nyckfulla naturen är alltid intressant. Det finns en ganska liknande sandtange vid mitt barndomshem, där vatten och vind flyttade runt med materialet.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Wolfgang 2020-01-09 19:52
Tack så mycket, Erik! Jag tycker även trevligt med vraket och förra gången kunde jag fotografera snösparv. Det är en spännande natur med sandrev, som Du vet, just för att de ändrar sin form.
Mvh
Wolfgang
Trevliga bilder..skulle vara kul med ett besök men har förstått att det blir ganska lång promenad :(
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Wolfgang 2020-01-10 14:41
Tack, Gunte! Förr fick man gå i "fel" riktning norrut förbi fyren fram till badhytterna och sedan tillbaka längs stranden mot söder i rätt riktning. Men senast kunde man gå istället direkt mot vindskyddet på Nabben och sedan över en passage mot stranden. Då kommer man direkt till Måkläppens gräns och dess skyltar. Passagen har 5-10 cm vatten, men det finns bräder att balansera på. Med stövlar dock inget problem. Längs stranden var det det lätt tack vare att sanden var packad där. Visserligen blåste det motvind på vägen ut. Till sälarna som ligger vid kläppens krök är det ungefär 3 km.
Mvh
Wolfgang



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg