Sarek

Jag vill bara visa 3 bilder från en oförglömlig vandring genom Sarek i juli/aug 1997. Diabilder från början som jag har konverterat till svartvitt. Svartvitt kommer sanningen närmare när det gäller den dramatriska känslan i Sarek den gången. Vi vandrade tvärs genom Sarek från Aktse till Änonjalme, vilket tog 1 vecka.

Inlagt 2020-02-01 14:40 | Läst 1498 ggr. | Permalink
Mycket läckra bilder i svartvitt, har aldrig tänkt tanken att konvertera mina fjällvandringsbilder till svartvitt, men det kanske kan bli lite mer dramatik i bilderna. Sista bilden med passagen av en fors illustrerar väl dramatiken i hur jobbigt det är med forsande vatten runt benen.
Ha det gott/Stig
Svar från Wolfgang 2020-02-02 10:00
Tack ska Du ha, Stig! Vi lärde oss efterhand att vada i forsande vatten även där fåran var djupare än här på bilden. En stav underlätta mycket, men måste sättas mot det strömmande vattnet så som vandraren till höger i bilden.
På diatiden fick man sina bilder, tittade på dem och så försvann de i en låda. Det är bättre med det digitala, eftersom man kan man bearbeta på nytt och känslan kommer tillbaka. Dessa bilder är dock diabilder som jag har scannat in.
Vänligen Wolfgang
Lyckliga ni som har en riktig fjällvärld! Liksom norrmännen. Finland och Danmark är platta som pannkakor, tyvärr. Det senare möjliggör maximal exploatering.
- hawk
Svar från Wolfgang 2020-02-02 10:04
Tack Håkan! För mig som bor i Skåne är det 200 mil till Sarek :-) Men Du har rätt att väglöst land exploateras mindre om man nu inte sätta upp vindkraft eller gräver en gruva. Men Sarek klassas som nationalpark som tur är. Jag tycker dock att Finland är ett spännande land med djupa skogar och många sjöar!
Vänligen Wolfgang
Hej,det blev en lyckad konvertering och fina bilder mäktigt
med deltalandskapet kanske från Skierfe.
Med vänlig hälsning Bo-Lennart..
.
.
Svar från Wolfgang 2020-02-02 10:07
Tack ska Du ha, Bo-Lennart! Första bilden är från det så kallade "rovdjurstorget". Andra bilden från Skierfes topp.
Vänligen Wolfgang
Det blev riktigt snyggt i svv, inte minst deltalandskapet, men väldigt njutbara bilder alla tre! Hälsningar/ Björn
Svar från Wolfgang 2020-02-02 10:11
Tack ska Du ha, Björn! Det kul att testa konvertering till svartvitt! Den vandringen har blivit oförglömlig.
Vänligen Wolfgang
Håller med, svv är bäst, fina bilder, tittade mycket på Svante Lundgren under min ungdomstid när fotointresset blev stort. Må fint, LO
Svar från Wolfgang 2020-02-02 10:13
Tack ska Du ha, Lars Olov! Ja, Svante Lundgrens bilder är klassiska! Han var bland de första som dokumenterade vår fjällvärld.
Vänligen Wolfgang
Jättefina bilder. Fina kompositioner.
Dramatiskt landskap.
Det var säkert en fantastisk upplevelse
Ha de gott.
Jerry
Svar från Wolfgang 2020-02-02 18:09
Tack ska Du ha, Jerry! Det var längesedan, men fortfarande kommer jag ihåg vandringen precis om det har varit i går. Så intensiv var känslan.
Vänligen Wolfgang



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg