Söderslätt

Söderslätt ligger väster om den gamla landsvägen mellan Malmö och Ystad, numera nr 101. Det är ett platt landskap med världens bördigaste jord. Det är kul att köra småvägar på Söderslätt. När det är varmare kan man cykla. Det är ett öppet landskap och inbjuder till fotografering.

Fru Alstad

.

Västra Alstad

.

Grav från bronsåldern vid Västra Alstad

Villie

.

Inlagt 2020-02-02 22:40 | Läst 1650 ggr. | Permalink
Hej Wolfgang - vackra landskapsbilder.
Det platta Skåne liknar området kring Roskilde. Nummer 4, 5 och 6 kunde lika gärna vara här från området. För flera år sedan var det en rörelser här i DK som ville ha Skåne tillbaka. Det var också grupper i Skåne som ville återvända till Danmark. Bornholm ville vara oberoende och har sitt eget flagga. Garanterad ingen revolution på någon av platserna och bra för det trots allt :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Wolfgang 2020-02-02 23:30
Erik, det var väl så en gång i tiden att Skåne, Danmark och norra Tyskland hängde ihop på något sätt. Och Skåne var ju dansk en gång i tiden. Det finns fortfarande grupper här som tycker att Skåne skall tillhöra Danmark.
Just nu skiljer oss från Danmark den för Sverige ofördelaktiga valutakursen.
Vänliga hälsningar
Wolfgang
Erik Madsen 2020-02-02 23:53
Jag förstår inte det med valutakursen - Sv.kr mot D.kr. Men jag är inte heller professor :-) Det danska folket varnades med katastrofala varningar om vi röstade mot "euron". Men vi har vel gjort det bra i stort sett på den fronten.
Mvh. Erik.
Svar från Wolfgang 2020-02-05 22:02
Erik, Danmark ville inte ha Euron, men så har man gjort en kompromiss på danskt vis, nämligen knutit den danska kronan till Eurokursen. När då den svenska kronan försämras gentemot Euron, så försämras den även automatiskt mot den danska kronan.
Erik Madsen 2020-02-05 22:12
Tak Wolfgang - ja det er jo rigtigt, det havde jeg glemt.
Mvh. Erik.
Fina vyer och rena vårbilder ser det ju ut som..
Mvh/Gunte..
Svar från Wolfgang 2020-02-02 23:21
Tack, Gunte, ja, det ser vår ut och vi har nog haft den varmaste januari i mannaminne. Både trevligt och skrämmande på samma gång. Ljuset kändes som vår idag, men fortfarande en kall vind.
Känns ju inte alls som vinter, härligt och skrämmande på samma gång.
Svar från Wolfgang 2020-02-05 22:05
Javisst, Magnus, jag tycker också att det skrämmande, men när solen skiner har vi just nu fina dagar. Kanske ett kortfristigt nöje.
Det var en imposant bronsåldershög! För en gammal kulturgeograf som jag, sitter den som nitad i landskapet. Speciellt den sista bilden är magnifik!
Vet man vem som ligger i den? Själva budskapet är glasklart genom tre årtusenden: "Här ligger stor man".
Svar från Wolfgang 2020-02-05 22:09
Peter, det finns rätt många mellan Lund och Trelleborg. Jag tror inte att man vet vem som ligger i dem, men de restes över ledande personer. Jag ska försöka fotografera dem efterhand.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg