Beethoven

Den 17 dec 1770 föddes Beethoven i Bonn, 250 år sedan. Hans musik har spelats i 200 år i hela världen. Hans originalmanuskript finns kvar i arkiven, klara att spelas in på nytt med ny teknik i framtiden. Våra digitala bilder kommer att försvinna och ersättes med nya bilder. Men det finns en chans att någon av våra analoga svartvita bilder kommer att överleva om vi har kopierat och förvarat dem archivbeständigt.

Inlagt 2020-12-13 01:20 | Läst 1113 ggr. | Permalink
Fint porträtt på koncentrerad tjej! Hälsn, LO
Svar från Wolfgang 2020-12-13 12:05
Tack ska Du ha LO! Mitt barnbarn som fyller 20 år idag. Lite övning inför konserten, när skolorkestern ska spela det kända temat i Beethovens 9:a för 7 år sedan.
Hej Wolfgagn.
Då måste jag komma ihåg att sätta lite Ludvig-musik på den dagen.
Fin bild av tjejen, man kan se att hun håller ögonen riktade mot "nodestativet" (dansk ord).
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Wolfgang 2020-12-13 13:49
Tack ska Du ha, Erik! Ja, hon tittar på Beethovens noter! Vilken Ludwig tar Du då idag? Mvh Wolfgang
Erik Madsen 2020-12-13 13:54
Hi hi Wolfgang - Jag väntar med den riktiga Ludvig till 17. Fram till dess lyssnar jag på några jul-CD-skivor som Mats A har skapat och skickat till mig tidigare. Med många olika artister. Jag tror inte att det finns någon Ludvig på dem :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Säger som LO, fint porträtt! Och Beethoven är bra, han var väl lite av banbrytare där vid förförra sekelskiftet? Han var nog fö en av mina första favoritkompositörer men nu är det längesen jag lyssnade på honom. Har nog alla hans pianosonater på noter och har kämpat med flera av dom, hälsningar/ Björn
Svar från Wolfgang 2020-12-13 20:22
Tack ska Du ha, Björn! Beethoven är en av mina husgudar. Jag har själv sjungit i kören i hans 9:a symfoni på Malmö Konserthus på 90-talet. Han har lärt av Bach, Mozart och Haydn, men gick sin egen väg, när han komponerade sin 3:e symfoni. Han krävde en större orkester och även ett piano med fler oktaver än under Mozarts tid. Han spelade inte för kungar som Mozart har gjort utan för adeln och vanligt folk, vilket krävde större konsertsalar. Mvh Wolfgang



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg