Analogt i skogen vid Falsterbokanalen

För 2 veckor sedan fotograferade jag vid Falsterbokanalen med min Nikon FM2n och Ilford FP4 Plus /125 ASA/.

Added 2021-03-31 12:38 | Read 252 times. | Permalink
Hej Wolfgang.
Det är så spännande kontrastmotiv som jag älskar.
Jag har en fråga - har du avslutat de analoga negativen i PS eller i ett annat digitalt program eller är slutresultatet här analogt?
Ursäkta för en kanske dum fråga.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Wolfgang 2021-03-31 16:46
Tack så mycket, Erik! Jag tycker inte att Din fråga är dum! Jag har ju fotograferat analoga negativ som jag har skannat in. I min nya scanner Plustek 8200 i AI kan man bildbehandla förhandsvisningen, innan man definitivt skannar negativet. Jag har då gjort en enkel bildbehandling i scannern och skannat i TIFF. Och slutligen finjusterat i Elements 2021 utan några andra tilläggsprogram. Mvh Wolfgang
Erik Madsen 2021-03-31 20:22
Hej igen - ja då vågar jag ställa en fråga till :-)
Så spelar det ingen roll om det analoge är en eller annan Ilford - eller för den delen en eller annan Kodak?
Vänliga hälsningar. Erik.
PS: Det var förmodligen en dum fråga :-)
Ursäkta! Men skall det möjligtvis vara FP 4 plus 125 asa? / NE
Svar från Wolfgang 2021-03-31 16:35
Javisst, Du har alldeles rätt! Tack! Jag ska ändra. Mvh Wolfgang
Kanalen byggdes i början av 2:a världskriget. En farbror till mig var med (kommenderad) till att gräva för hand. den behövdes för kusttrafiken eftersom farvattnen utanför näset var tungt minerade. Det ser ut som om du fått med några stridsvagnshinder på dina fina bilder.
Själv fiskade jag några gånger i kanalen på den tiden då det fanns fisk i svenska kustnära vatten. Det var många år sedan, på 50-talet. Jag har många finna minnen av Falsterbokanalen som väcks till av dina bilder! Tack!
Svar från Wolfgang 2021-03-31 16:58
Tack så mycket, Sven! Kul att mina bilder väcker minnen!. I tallskogen norr om kanalen finns stridsvagnshinder i form av betongblock och natursten samt några nedgrävda bunkrar. Det är mycket möjligt att det inte fanns någon skog där på 40-talet. Det stämmer bra att kanalen byggdes, eftersom tyskarna hade minerat Östersjön vid den svenska 3 milsgränsen. Den gamla bron som hette Knippelsbron hämtades från Köpenhamn i början av 40-talet , när man byggde en ny Knippelsbro på samma plats. Mvh Wolfgang
Hej,
Kopior som har hög kontrast som på 50-talet. Det är kanske inte så vanligt idag. Datorernas program gör ju att man kan välja. Roligt att friheten är större idag.
Ha det väl
Bob
Svar från Wolfgang 2021-03-31 21:41
Tack ska Du ha, Bob! Negativet ser ut så. Jag har exponerat så. Inte dragit några reglage i Adobe. Mvh Wolfgang(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number seventythree as digits in this field