Mina barns cyklar på museum

Idag besökte jag Malmö Tekniska Museum för att kolla deras utställning med tävlingscyklar, där mina barns tävlingscyklar är utställda. Deras cyklarna har med ålderns rätt blivit unika. Björns racercykel  är en tempocykel med täckt bakhjul och mindre framhjul och en specialbyggd ram. På sådana cyklades individuellt mot klockan. Petras cykel är en Scott-mountainbike, ett märke som var ledande på 80-talet. Hon använde den på sin vinterträning i bokskogen. Porträtten intill cykeln har jag fotograferat under CK Ringens träningsresa i Österrike i slutet av 80-talet.

Inlagt 2022-01-14 22:12 | Läst 1027 ggr. | Permalink
Hej Wolfgamg.
Jeg har lige set dine fotos på FB - det må da være meget morsomt for jer at se dem på museum.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Wolfgang 2022-01-14 23:03
Tack så mycket, Erik! Det är både trevligt och känsligt att se dem! Jag var ju både mekaniker och chaufför för barnen och man har tillbringat många helger på cykeltävlingar runtom i Skåne. Mvh Wolfgang
Intressant och spännande läsning! Å fina bilder! Blir påmind om när jag själv cyklade! De sista åren när jag bara motionstävlade byggde jag mina hjul själv! Jag hade nog något rakekrat fram vid något tillfälle på Campa lågfläns! Det blev även fint med röda fäljar till en röd ram! :)

Jag byggde även en sk. Metisse = Bastard! Racercykel för grusväg! Fick idén då jag läste en USA-tidning om tävlingar på grusvägar i Californien! Det är egentligen brandvägar i bergen som man tävlade på!
Hur som helst, fina bilder som väcker minnen! Tack för det!
/B
Svar från Wolfgang 2022-01-16 00:03
Tack ska Du ha, Bengt! Att bygga ett hjul är mycket svårt! Respekt! Jag kommer ihåg dessa rak-ekrade hjul. Och dessutom byggde Du en Metisse! Själv var jag mekaniker för mina barn. Cykeln skulle justeras inför varje tävling, både växlarna och naven. På 80-talet hade man inga helkapslade nav, i alla fall inte vi. Och då kom lätt smuts i kullagren. På hösten inför vintern plockade vi isär hela cykeln. Då tränades i skogen med mountainbike istället och så löpträning förstås. Själv var jag bara motionär. Har cyklat 10 Vätternrundor och så själv från Nordkap till Smygehuk, vilket tog 6 veckor. Och på den cykelturen hade jag med mig min Leica M6 och en Elmar 50 mm f/2,8. Den blev rätt våt en gång i styrväskan, men funkade ändå utmärkt! Mvh Wolfgang



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg