Dimma på morgonen och gammalt objektiv

Igår på morgonen hade vi dimma i Malmö och något senare dessutom sol och dimma. Jag körde till Limhamns fiskehamn. Därifrån gick färgan till Dragör. Det var på den tiden när vi inte hade någon Öresundsbro och det turades flitigt med den färjan.

Jag tog med mig min Nikon Z6 och endast en Zeiss Jena Tessar 50 mm f/2,8 som har 40 år på nacken. Och en Novoflexadapter till den.

Inlagt 2022-03-10 09:46 | Läst 717 ggr. | Permalink
Den färjan har jag åkt med!

Bilderna ser ut att vara tagna då! Optiken och dimman samverkar väl.

Nu då jag sett dina bilder är jag beredd att gå ner till Myrorna och köpa ett skräpobjektiv från tiden, Meyer Optik Görlitz Domiplan 50mm. 99:- i sjön bara för jämförelsens skull.
Svar från Wolfgang 2022-03-10 11:11
Tack ska Du ha, Måns! Jag har haft en Domiplan på min Praktica och var då inte så förtjust i det i jämförelse med min Tessar i Contaflex.
Men för kr 99,- kan det ju vara kul att prova !
Dragörfärjan var populär på den tiden. Den tog bara 1 timme till Danmark. Stekt spätta med remouladsås samt en Tuborg eller Carlsberg på vägen dit och kaffe med avec på returvägen. I "pausen" kunde man handla starkt i Dragör. Mvh Wolfgang
Måns H 2022-03-10 12:32
Har köpt skräpet. Ser slanten som en gåva till Myrornas verksamhet. Ska ta några bilder och blogga om Domiplan - det exemplar som just nu är mitt har inte ens en fungerande bländare, det kan vara tomt därinne sen nån rensat ut bländarsallad.

Undrar hur man skruvar isär objktivet. Om jag får isär det ska jag sätta in en Waterhousebländare med hål i mitten och små hål runt om, som Hollywood gjorde för att ge sina filmstjärnor karisma.
Svar från Wolfgang 2022-03-10 13:47
Hahaha, det ska bli spännande att se vad Du kan hitta på med objektivet! Mvh Wolfgang
Hej Wolfgang.
En let morgentåge giver rigtig meget til den fine stemning i dine forografier her - gillas.
Herligt svar til Måns om dine ture til -Dragør :-)
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Wolfgang 2022-03-10 13:53
Tack ska Du ha, Erik! "Toget kommer" på danska betyder att dimman kommer :-) Det har jag lärt mig :-) Jag kan sakna Dragörfärjan. Det fanns en trevlig stämning ombord och ett snabbt sätt till Danmark. Dragör är en mysig by! Mvh Wolfgang
Hej Wolfgang,
De röda bojarna i tredje bilden ger en skön djupkänsla.

Jag undrar lite om Z6 har hjälp med att skaka ren sensorytan. När man byter objektiv ofta ute så får man lätt små runda smutsbollar även i min Sony 7. Där kan man effektivt skaka bort skräpet. Jag ser det i din tredje bild.
Ha en fin fredag
Bob
Svar från Wolfgang 2022-03-10 21:20
Tack ska Du ha, Bob! Jag har förstorat den 3:e bilden och ser vad Du menar. Jo, jag ska skaka bort dem :-)
Mvh Wolfgang



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg