Höstpromenad i Falsterbo

Nu har hösten verkligen kommit till Skåne. Jag gick en promenad längs stranden i Falsterbo i går.

Jag gillar hösten.

.

Inlagt 2022-09-15 00:29 | Läst 628 ggr. | Permalink
Fint, brukar alltid vara ett sådant fint ljus där nere. För några år sedan var jag där nere flera gånger i veckan, det var något speciellt att vara där nere, men de senaste åren har det inte blivit något. Har väl troligen med bensinpriset och man är mer i närområdet. Ser inga fåglar på bilderna har de redan dragit förbi?
Svar från Wolfgang 2022-09-15 10:29
Tack ska ha, Peter! Jag har ju lite närmare från Malmö, så det är en av mina närområden. Det är ju i närområdet man ska hitta sina motiv. Det gjorde Ansel Adams som fotograferade ofta i Yosemite där han bodde under 20 år.
Jag var vid Strandbaden och där ser man inga flyttfåglar. De ser man bäst vid Ljungen och Nabben. Men igår hade jag min fågelfria dag :-) Fotograferade även svartvitt med den analoga Bladaren. Mvh Wolfgang
Gomorron Wolfgang,
Ja det är en fin tid vi går till mötes. Din bild nr 4 är ett fint bevis på det, den varma gyllene tonen i trädstammen är så härlig.
//Conny
Svar från Wolfgang 2022-09-15 10:32
Tack så mycket, Conny! Det var märkligt med den där stammen som är ett dött träd. Jag fikade där och den låg i skugga. Men plötsligt kom en solstrimma genom skogen och punktbelyste stammen. Den fick då den här vackra färgen. Mvh Wolfgang
Hej Wolfgang.
Trevlig serie - speciellt nummer 2 och 4 är särskilt vackra.
Även här har hösten börjat visa sitt ansikte. Mestadels med lägre temperaturer och vind, fortfarande gröna löv på träden.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Wolfgang 2022-09-15 22:43
Tack så mycket, Erik, jag uppskattar Din kommentar! Mvh Wolfgang
Väldigt trevliga och lugna bilder utan störande turister ;) behaglig färgskala..
HaD/Gunte..
Svar från Wolfgang 2022-09-15 22:42
Tack ska Du ha, Gunte, uppskattas! Mvh Wolfgang
Fina bilder från Näset! Tack för dom! Påminner mig om när företaget hade hus nere i Falsterbo och vi va där nästan varje vår och höst! Vi cyklade ofta upp mot landsvägen och se'n vidare! Ser man fortfarande Ammerännan? (Kommer ihåg rännan från cyklingen på gamla banvallen) Som sagt, fina bilder som påminner! :)
/B
Svar från Wolfgang 2022-09-16 14:14
Tack ska Du ha, Bengt, uppskattas! Jag tycker att det alltid fint ljus i Falsterbo och nu på hösten kan man vara där själv. Bilderna skulle speglar lugnet i naturen där. Jag uppskattar att Falsterbo ligger bara 35 km från Malmö. På 30 minuter är man där. Det går även landsvägsbuss direkt dit som tar mindre än 1 timme.
Ammerännan finns kvar dock har den blivit smalare. Den går även tvärs över Ljungen till andra sidan Östersjön. Jag ska fotografera den. Den tillhör ju mitt historiska landskapsprojekt.
Mvh Wolfgang
PS: Jag har precis framkallad en FP4+ som jag har fotograferat med min gamla Zeiss Ikon Contaflex i Malmö och Falsterbo.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg