Konvertering av analogt färgfoto

Den 13 sept visade 4 bilder från den överåriga färgrullen som hade bästmöjliga datum febr 1999. Då visade jag den här bilden i orginalskick.

I Lightroom har jag konverterat den till sepia, och jag tycker att den har blivit bättre så. Måste förstoras :-) !

Inlagt 2022-09-15 22:55 | Läst 785 ggr. | Permalink
Vackert, man tänker på Monet, den var fin i färg också
Svar från Wolfgang 2022-09-16 10:29
Tack, Peter, att Du tänker på Monet, men hans bild är outstanding! Mvh Wolfgang
Hej Wolfgang,
Det är intressant att jämföra dina versioner av samma bild. Jag uppskattar båda, den sepiatonade för dess harmoniska uttryck där det finns en kontrast mellan den hårda stenbron (trots dess mjuka linjer) och den översvallande växtligheten. Men jag tycker ännu mer om färgbilden, på grund av dess "felaktiga" blågröna färgton som får vegetationen att se osund och nästan morbid ut. Färgen ger ett "skav", som förstärks av att det som flyter på vattenytan inte är några romantiska näckrosor à la Monet utan verkar vara en överväxt av alger. Därför uppfattar jag din färgbild som uttryck för den klimatkris som redan är i full gång. Man kan undra hur det står till med Monets näckrosdamm i Giverny nuförtiden, har man samma problem där?
/Sven
Svar från Wolfgang 2022-09-16 10:40
Jag uppskattar Din kommentar som ger synpunkter som jag inte har tänkt på. Det är intressant att man kan med en förändring av färgtonen påminna om klimatkrisen. Min sepiatonad bild blev istället vackrare, men är inte ärlig.
Det ger en tankeställare att bemöda sig att visa naturen som den ser ut, att inte göra den vackrare på bild. Den felaktiga färgtonen är nära sanningen. Mvh Wolfgang
Hej Wolfgang.
Jag konverterar inte så ofta längre (du vet varför).
Men ibland finns det några motiv som ropar på att bli konverterat. Jag kan förstå varför du har lekt lite med detta motiv och jag gillar resultatet här.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Wolfgang 2022-09-16 14:16
Tack så mycket för kommentaren, Erik! Mvh Wolfgang



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg