Kungligt bröllop i London 1973

Den 14 november 1973 gifte sig Prinsessan Anne när jag jobbade i London. Jag fick ledigt den dagen för att kunna fotografera vid kortegevägen The Mall.

Autofokus fanns inte på den tiden och allt gick för fort. På bilderna finns Drottning Moder, Princessan Anne och Drottning Elisabeth II.

Drottning Moder

.

Princessan Anne

.

Drottning Elisabeth II

.

Inlagt 2022-09-20 00:27 | Läst 808 ggr. | Permalink
Skulle modern autofokus hitta ansikten på kunglighetrna bakom glas sidledes? Säkert skulle dock vagnarna vara skarpa med snabb slutare och höjd iso.
Men för minnet av upplevelsen är kanske skärpan inte så väsentlig. Där är kortegen nog skarpt bevarad.
/Eric
Svar från Wolfgang 2022-09-20 19:04
Tack ska Du ha, Eric! Du har rätt att en autofokus hade nog inte klarat glaset, men bilden på drottning moder är faktisk skarp utan autofokus om man förstorar! Det är minnesbilder: Jag har varit där! Men guldfärgen är vacker! Mvh Wolfgang
Nu känns 1973 inte avlägset, men när jag ser bilderna så förstår jag att jo, det är avlägset, så ung hon såg ut Elisabeth. Men så kul att få på bild!
Svar från Wolfgang 2022-09-28 11:29
Tack ska Du ha, Stefan! Du har rätt, det syns på bilden att hon var ung fast den inte är skarp.! När jag fick diabilderna, så var jag besviken att de inte var skarpa. Ville slänga dem. Men nu, 50 år senare, har de ett dokumentärt värde för mig. Mvh Wolfgang



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg