Digitalt svartvitt

Jag brukar konvertera digitala färgbilder från raw till svartvitt. Detta gör jag i Lightroom Classic och där kan jag prova olika mallar om jag vill, men jag konverterar till slut  efter eget huvud och öga med bland annat reglage för färgtoner som ger olika gråtoner. Men resultatet är inte skrivit i sten, utan en annan dag kan det bli en annan version. 

Här är dagens exempel.

Inlagt 2023-01-22 23:16 | Läst 884 ggr. | Permalink
Din bild har fått trovärdiga gråtoner och en i mitt tycke behaglig kontrast. Snyggt. Det är nog heller aldrig fel att låta pipetten ska runt i en bild för att se var det finns överskott i någon färgkanal. Ett bra komplement till ögat.
/Gunnar S
Svar från Wolfgang 2023-01-23 13:30
Tack så mycket för kommentaren, Gunnar! Mvh Wolfgang
Hej, gör precis som du, men blir på slutet ofta frestad av att brunfärga lite, är bara sån jag är. Grått och blött på din bild, med något stort i plast? som ser ut som den vita plast som kunde sitta runt ett flak ölburkar förr, något hopskrynklat.
Svar från Wolfgang 2023-01-23 16:16
Tack ska Du ha, Stefan! När det gäller konverteringar i Lightroom, så har man ju stor frihet att prova en del. Tröttnar man på en version, så kan man göra en ny. Det är ett smidigt sätt att jobba i Lightroom och tar inte mycket tid.
När det gäller konstverket, så har jag inte tänkt på det Du har tänkt på, men det stämmer ju bra!
När det gäller Malmö Live och den klassiska musiken som spelas där, så känns det nästan som mitt vardagsrum. Jag är ofta där, både för en konsert eller bara i området, och jag tycker att konstverket pryder sin plats vid kanalen. Jag har vant mig vid det efterhand.
Konstverket heter Rubato. Namnet kommer från den klassiska musikens värld och används när musiken inte ska vara strikt bunden till tid, utan snarare bli mer flytande och rörlig. Det innebär en tillfällig befrielse från musikens ramar.
Mvh Wolfgang



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

Lägg till

Tidigare blogginlägg