Skäralid i förmiddags

En vandring i Skäralid i förmiddags. Uppehåll den första timmen, men sedan kom regnet. Bra fotoljus!

Digitala bilder.

Inlagt 2023-04-23 20:28 | Läst 389 ggr. | Permalink
Underbara bilder Wolfgang! Skäralid i April är något alldeles särskilt, hade det varit sol är ljuset rent frätande starkt där, så det var bra fotoväder.
Svar från Wolfgang 2023-04-26 00:59
Tack ska Du ha, Stefan! Jag upplevde Skäralid speciellt denna gång. Få människor och en stillhet i naturen. En sparsam grönska och så svart lugnt vatten. Helt underbart! Mvh Wolfgang
I dina bilder fångar du fint den allra första vårgrönskan. Jag har alltid fascinerats av de horisontella "flaken" av grönska hos bokarna som bara syns nu i det här tidiga stadiet (din fjärde bild). De blir både en estetisk upplevelse och en mycket kortvarig tidsmarkör. "Underbart är kort, alldeles för kort" som Povel Ramel sade.
Hälsningar Sven
Svar från Wolfgang 2023-04-26 01:07
Tack ska Du ha, Sven! Väderleksrapporten avskräckte nog våra medlemmar, så vi blev endast 5 personer. Första timme var upphåll och sedan kom duggregnet, men vi hade regnkläder. Vi gick in i dalen på högra sidan av sjön och efter 3 km gick en väg upp mot Kopparhatten. Den tog vi och gick ned mot restaurangbyggnaden. En vandring på 6 km. Vi fikade under ett vindskydd, men sedan vid 12-tiden kom ett kraftigt regn, så vi körde hem.
Utflykten blev kort, men underbart! Jag gillar också den sparsamma grönskan som inte täcker bokarnas stammar. Ljuset var fint. Mvh Wolfgang



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg