Flyttfåglar över Falsterbo

I dag var jag i Falsterbo för att fotografera flyttfåglar. 10 glador i flock kom  två omgångar, men tyvärr flög de flesta för högt. Tornfalken ryttlade dock ovanför mig och den snabba sparvhöken kom från ingenstans flera gånger. Svårt att fånga bra på bild. Gransångaren och ärtsångaren satt i nyponbuskarna. 

Vädret var fantastiskt bra!

Tornfalk

.

Svarvhök

.

Tornfalk

.

Tornfalk

.

Gransångare

.

Ärtsångare

.

Glada

.

Glada

.

Inlagt 2023-09-27 23:11 | Läst 497 ggr. | Permalink
Fin serie, jo många flyger högt, men ibland är det några som stannar till i Falsterbo och kollar läget. Det var några år sedan jag var där nere, kanske skulle ta en tur. Dina sångare satt fint i buskarna. Det ska vara sparvhök på de två första
Svar från Wolfgang 2023-09-28 16:20
Tack ska Du ha, Peter! Det var fint i Falsterbo, men det finns dagar, då händer det ingenting. Första, är nog en Tornfalk, inte sant? Mvh Wolfgang
pdahlen 2023-09-28 17:25
Jo så är det det var mest stavningen. Det är fortfarande svarvhök på tvåan
Fina bilder som får mig att längta ner till Falsterbo.

Tornfalk på första som du skriver. Jag tror att det är en gransångare, inte en lövsångare. Den har bla kolsvarta ben vilket är ett ganska bra tecken på gransångare.

Mvh,

Daniel
Svar från Wolfgang 2023-09-28 16:24
Tack ska Du ha, Daniel! Du har rätt, den första är tornfalk och jag tror att Du har rätt även med gransångare! Tack för det! Mvh Wolfgang
Den sitter fint på stolpen och sångarna i nyponbusken passar utmärkt. Jag skulle vilja uppleva Falsterbo så här års och måste nog sätta upp det på "önskelistan". Gladorna är alltid lika vackra.
Hälsningar Lena
Svar från Wolfgang 2023-09-28 16:27
Tack ska Du ha, Lena! September här är en bra månads för Falsterbo, men man måste boka in flera dagar på grund av att vissa dagar händer det inte mycket. Jag har ändrat artbeteckningen enligt Daniels förslag.
Mvh Wolfgang
Härliga bilder på några av våra fåglar, kan tro att Falsterbo är en bra plats för fågelfoto det visar du ju bra här tycker jag.
Svar från Wolfgang 2023-09-28 17:10
Tack ska Du ha, Morgan! Ja, Falsterbo är bra för fågelskådning på hösten och en vacker plats. Mvh Wolfgang
Hej Wolfgang - fin serie.
Du har fået betyg fra mig i et andet forum - du ved :-) :-)
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Wolfgang 2023-09-29 14:21
Tack ska Du ha, Erik, för betyg och kommentar! Mvh Wolfgang



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg