Ny bild med grönfiltret

Falsterbo tallskog. Förstora gärna!

Inlagt 2024-07-16 22:31 | Läst 389 ggr. | Permalink
Nu blev det många kommentarer från mig i din blogg, ursäkta spammandet :)
Som jag skrev i det förra inlägget så gillar jag den bilden bättre, utan att veta varför. Men det kan bero på att den här känns mer "naturlig" -alltså mindre skild från verkligheten, eller hur man är van att se verkligheten i svartvitt.
Det jag gillar i den här bilden är grenarnas skuggmönster på marken, det ger mig en känsla av lugn och minnesbilder av liknande platser, stunder, semester.
Jag vet inte om grönfiltret gjort speciellt mycket för att förstärka den känslan, men att det är en svartvit bild är definitivt en bidragande orsak.

Ha det gott! /Thomas
Svar från Wolfgang 2024-07-18 14:41
Tack ska Du ha för många kommentarer och för den här långa! Kul att den här bilden ger Dig minnen från liknande platser och semester! Jag satsade på skuggorna på stigen. Grönfiltret ger nog bara effekt på gräset och skogen i bakgrunden som blir något ljusare, medan skuggorna dominerar bilden. Mvh Wolfgang
Denna typ av skuggmönster vackra dagar är något ständigt vackert i mitt öga. Lockande bild att vandra in i. Förstår ditt problem att få tag i filter, försökte ju för något år sedan eller så ta upp fotograferandet med svartvit film, men motivationen brast efter ett tag. Sökte filter på internet, det var inte lätt till skillnad från när jag var i tonåren, då fanns det minsann filter, hade grönt, blått, rött, orange, gult vad jag minns. Inga problem köpa grafisk bladfilm, infraröd eller lite vad som.
Svar från Wolfgang 2024-07-20 08:07
Tack ska Du ha, Stefan! Jag hade kameran på låg nivå för att få djup i bilden.
Det är speciellt svårt att få filter till bladarens objektiv. Varje objektiv lever sitt eget liv när det gäller gängor och bajonett. Till min 50 mm C-vidvinkel behövs ett filter utan gängor eller bajonett som funkar som "drop-in". Därför måste man ha en ring som har udda 63 mm gängor som håller fast filtret. L-foto i Vansbro grävde fram ett sådant grönfilter och även den där ringen. Men ett gulfilter med samma funktion är svårt att hitta just nu. Mvh Wolfgang



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

Lägg till

Tidigare blogginlägg